top of page
Paper Structures

Proiectele Asociaţiei ROCADE
Susţinem educaţia prin artă şi cultură!

Paper Fold

Povești rupte din Rai

Asociația culturală ROCADE lansează proiectul educațional pentru copii „Povești rupte din Rai”. Scopul acestei inițiative este de a contribui la formarea copiilor noștri prin mijloacele teatrului.

Timp de un an, începând cu luna aprilie 2022, în colaborare cu Biserica Ortodoxă „Schimbarea la Față” de pe Bulevardul Eroilor, nr. 24-26, din Cluj-Napoca, vom prezenta lunar câte un spectacol de teatru adresat copiilor. Piesele sunt, în majoritate, adaptări după autori români clasici sau contemporani. Toate spectacolele sunt cu intrare liberă.

Partenerii acestui proiect sunt: Asociația JAD, Asociația Simion Bărnuțiu, Ziarul Făclia, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului, Cluj.

Partener media: Radio România Cluj și Radio Renașterea.

Un proiect susținut de Fundația Transilvania Leaders.

Abstract Shape

Rocada Artelor 

În fiecare an, Asociația culturală ROCADE organizează o expoziție de artă plastică în care sunt invitați să expună artiști aparținând generațiilor tinere. Încadrate de această expoziție, organizăm o suită de evenimente atelier cultural-artistice adresate unui public preponderent tânăr. Specificul acestora aparține mai multor arte complementare (teatru, muzică, artă digitală, arhitectură, sunet, light design, etc.), de unde numele proiectului, ROCADA ARTELOR. Fiecare sesiune se încadrează într-o temă generică, anuală. 2022 este cel al „reconectării cu noi înșine”.

Scopul expoziției este de a adresa, pe de o parte, nevoia de educație artistică a tinerilor participanți la expoziție și evenimente, iar pe de altă parte, de a adresa nevoile tinerilor artiști sub forma unui suport material legat de materialele și mijloacele necesare desfășurării activității lor artistice. În acest sens, prin proiectul ROCADA ARTELOR, Asociația a instituit o bursă prin care sunt sprijiniți tinerii artiști pentru desfășurarea activității.

bottom of page